dinsdag 6 december 2016

Really?

Aleppo. Sylvana Simons. Vermiste tieners. Hogere hypotheekrente. Die mafkezen van de partij DENK. Het zijn zomaar een paar nieuwsitems waar je totaal niet vrolijk van wordt. Het kijken van het 8 uur journaal is totaal niet meer leuk, of Dionne Stax moet het presenteren. De vaste gasten bij Jeroen en Mathijs aan tafel ben ik een beetje beu, bij RTL weten ze niet hard hoe ze elkaar onder moeten kwijlen als ze bij elkaar in de show zitten. Al vond ik de aflevering van Chantal blijft slapen bij Geraldine Kemper een absolute aanwinst. Maar verder. Voetbal komt er teveel op tv en een goede film zie je ook zelden. Het Volendamse trio Nick, Simon én Kees zorgen voor een lach op de woensdag met hun Dream.

Gelukkig is er reality-tv. De ideale TV om het eventjes allemaal te vergeten: de sores van het werk, de sleur en al het slechts wat er in de wereld gebeurt. Kennen we Big Brother nog? Het eerste programma in Nederland waarin onbekenden 24 uur werden gevolgd door camera’s. Ik was nog best jong, maar ik herken nog drie personen uit de eerste Big Brother: Winnaar Bart, die irritante kut-Brabander Ruud met zijn overdreven zachte G en dat kut-geknuffel van hem en ik herken Sabine nog. Iedere jongen herinnert zich zijn eerste Playboy en mijn eerste Playboy was de editie met Big Brother Sabine erin. Voor de goede verhalen uiteraard.
En wat denken jullie van de hit ‘Jij bent de zon’ van Job? Die gast zat een jaar later in ‘De Bus’ en plukt nog regelmatig de euro’tjes van weer een cover of een stream die in de kroeg gedraaid wordt. Van ‘De Bus’ is me verder vrij weinig bijgebleven. Wederom een slecht gejat idee van SBS om iets op de buis te brengen, wat eigenlijk al uitgekauwd was. Dat doen ze tegenwoordig met Talenten zonder Centen en met de Rijdende Rechter 2.0.

Tussen neus en lippen door, het format Big Brother werd voor meer dan een miljard euro verkocht aan zenders in het buitenland. John de Mol kon ineens zijn zus Linda in vaste dienst nemen voor 4 rugjes per dag. Die plastische chirurgie moet toch ergens van betaald worden. Hier kom ik zo op terug.

De Gouden Kooi. Briljant. Heerlijk dagelijks half uurtje met onder andere ‘Para brodder’ Brain, schreeuwde Amanda, jankende snol-brunette van wie ik de naam niet meer weet, dat kleine zuigertje waar ik ook de naam van kwijt ben en uiteraard Terror Jaap. Men neme een villa in het Gooi, een oneindig budget voor drank, feestjes, hoeren, snoeren en taxirijden en pleur in dat huis een zooitje onbekenden. Gegarandeerd heerlijke bagger-TV. Na ruim een jaar werd Terror Jaap tot winnaar uitgeroepen, aangezien iedereen dat luxe leventje best vol kon houden. Ondanks de aanwezigheid van camera’s, die al het gezuip, gejank, geseks en geknok genadeloos vastleggen.

MTV stond vroeger bekend om de muziekvideo’s, maar tegenwoordig is de muziekzender vooral bekend om zijn reality-shows. Jersey Shore is er 1 van en het Engelse broertje werd Geordie Shore. Over Geordie Shore later meer. Het kwam er op neer dat een aantal gasten uit een bepaald gedeelte van een land in een huis werden gestopt en gevolgd werden door de camera. ‘Dat kunnen wij ook’ dachten ze bij RTL en zo ontstond ‘Oh Oh Cherso.’ Acht Hagenezen, drie weken lang feesten en beesten Chersonissos. Niet de meest slimme mensen en ook niet mensen die hun talen spreken, maar ach, het leverde kostelijk TV op. Matsoe – Matsoe was briljant in zijn opmerking, Barbie een écht dom blondje, Sniper een arrogante lul en Bibi en Elize waren prachtige beeldvulling. Dat vind ik overigens nog steeds. Bibi van de eerste ‘Oh oh’ serie vind ik de knapste van de Nederlandse reality. De eerste generatie ‘Oh Oh’ leverde naast een avontuur op Kreta ook nog een wintersportavontuur en een huwelijksavontuur in Las Vegas op. Tony Star en Matsoe – Matsoe leverden hun dagelijkse baantjes in voor de draaitafel en ze touren lekker elke zomer langs alle bekende badplaatsen om voor een niet gering tarief plaatjes te draaien. Zo dom zijn ze dus ook weer niet. Barbie kreeg een nieuwe reality-serie en Bibi probeert het vloggen uit te melken via haar eigen YouTube-kanaal.

Een klein sprongetje over het Kanaal, waar Geordie Shore vandaan komt. Geordies, mensen uit Newcastle en omgeving. Het werd een regelrechte hit en in 140 landen smulden ze van de avonturen van Gaz, Vicky, Charlotte, Scotty Fucking T, James, Chloe, Holly, Marnie en noem ze allemaal maar op. Ik ben ooit Geordie Shore gaan kijken omdat ze mij op het werk ‘James’ noemde. Daar snapte ik geen kont van, maar dat kwam omdat ik als kapsel een overkammetje scheen te hebben.  Net als James. Na het kijken van Geordie Shore snapte ik het wel een beetje. Ik miste alleen een bonk spieren.
Want bij de Geordies draait het allemaal om uiterlijk vertoon. De dames aardig in de make up, hoge hakken en strakke jurkjes (in de eerste seizoenen met de Engelse lijntjes/rollen niet helemaal een succes), bij de heren gaat het om spieren, opscheertjes en strakke shirts. Een lust voor het oog, de Geordies. Ik kan werkelijk waar hardop lachen om Scotty T als ie er weer een one-liner uitgooit.

Uiterlijk vertoon, daar gaat het bij de Geordies allemaal om, en dat is lang niet allemaal puur natuur. Ik moet erbij zeggen dat de ingrepen de dames Marnie, Vicky en vooral Charlotte aardig hebben geholpen. Een hele leuke basis, met een klein beetje hulp van het plastische mes. Geen enkel probleem, zo lang het er maar mooi uitziet. Je kan er zelf tevreden over zijn, maar ik moet er godnondeju ook naar kijken. Het oog wil ook wat. En als het oog naar Charlotte kijkt, dan is het oog verliefd. Wat een prachtige vrouw is Charlotte geworden, in de loop van de serie. An absolute worldie.
Tussen twee haakjes: Gaz en Scotty T zijn miljonair geworden dankzij de verkoop van voedingssupplementen, Charlotte boert letterlijk, wat is ze leuk he? goed van de fitnessvideo’s, James heeft een succesvolle sportschool-franchise en Vicky schreef een boek wat in Engeland goed verkocht werd en is inmiddels op de Engelse commerciële tv een graag geziene presentatrice. Noem het maar dom, allemaal, dat gezuip op TV.

Kom ik terecht op het laatste pareltje wat de kranten haalt op de Nederlandse TV. ‘Oh oh, daar gaan we weer’ is het nieuwe pareltje van RTL 5 op de dinsdagavond. Uiterlijk vertoon, daar zijn de nieuwe lading Hagenezen ook wel van. De mannen, behalve die bolle zanger, houden van de sportschool en hun illegale supplementjes. De dames houden van make up en zijn niet vies van plastic. Allemaal hebben ze een doel. Die bolle wil zanger worden, die ADHD patient DJ, weer eentje model, noem het allemaal maar op. Het is een makkelijk programma om bekendheid te generen.  Toch zitten er een paar haken en ogen aan.
Eén dame is zo angstvallig dun dat ze op een junk lijkt, met lelijke tattoo’s. De andere heeft een hondenkop en de derde dame moet een koffer met make-up smeren om er tevergeefs nog een beetje normaal uit te zien.
Er zit een stelletje in deze keer en de dame van het stel wil model worden. Arm kind. Ze is inmiddels al dermate verbouwd dat ze alleen model kan staan bij de Gamma als de plastic in de aanbieding is. Ik heb absoluut niks tegen plastische hulp, maar als je het doet, doe het dan goed. Als je je borsten laat doen, zeg dan tegen die beste chirurg, dat mannen het niet heel erg mooi vinden als er een borstbeen van 4 centimeter zichtbaar is tussen die ballonnen van je. Opgespoten lippen moet je niet overdrijven, want voor je het weet lijk je niet meer op je eigen soort. Greg Giraldo had de briljante grap bij de Roast of Joan Rivers ‘you never hear somebody say: holy shit, what the fuck did I do to my face? I look like a surprised catfish!’ Daarnaast noemde hij mensen, met teveel botox, mensen die een clownsmasker op hun gezicht hadden gelast. Greg Giraldo. Doodzonde dat die man er niet meer is.


Wat er nog wel is, dat is reality-tv. En van mij mag dat nog wel even zo blijven ook. Eventjes alle ellende voorbij schuiven en lachen. En jezelf schamen. En jezelf afvragen hoe dom iemand kan zijn. Het is dinsdagavond, bijna half 9. Ik ga m’n bakkie chips zonder saus! alvast klaarzetten. Want ‘Oh oh, daar gaan we weer.’

Deze blog delen? Klik op één van de onderstaande buttons voor het delen van deze blog op je eigen social media. Lees je mobiel? Klik dan op delen! Bedankt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten