woensdag 15 maart 2017

#nederlandkiest

Als het goed is lees je deze blog op 15 maart 2017 en dat is de datum waarop we in Nederland naar de stembus mogen voor de Tweede Kamerverkiezingen. In de afgelopen weken hebben de politici weer gepoogd om de zieltjes te winnen in een campagne waarin de kern leek te liggen op wijzen wat de ander fout doet of wat de ander heeft verpest.

Aan het einde van deze blog ga ik vertellen waarop ik ga stemmen en waarom. Dat verwacht ik niet van iedereen, ik vind dat iedereen zelf moet bepalen waarop hij of zij gaat stemmen. Dat is een recht wat we nog steeds in Nederland hebben en het is aan de stemmer om te bepalen hoe lang we dit recht nog hebben.
Geheel in trend van onze huidige politici ga ik ook wat punten noemen waarop ik afgeknapt ben bij de huidige leiders én bij de partijen die de afgelopen weken genoeg zendtijd hebben gekregen om zieltjes te winnen.
Ik begin met de PvdA onder leiding van Lodewijk Asscher. Asscher heeft Amsterdam gemaakt tot wat het nu is: een stad waarin de echte Amsterdammers vervangen zijn door de mensen die Amsterdam kunnen betalen. De rijken worden rijker is het motto van Asscher geweest. Onder leiding van Asscher gingen de Wallen op schop, werden de scooter en de auto een outcast in de stad en stikt het van de toeristen die van het centrum van Amsterdam 1 grote teringzooi maken. Ik wil niet dat Asscher Nederland zo naar de klote helpt als dat hij met Amsterdam gedaan heeft.
De VVD. Mark Rutte. De huidige premier pocht tijdens de verkiezingscampagne dat hij Nederland uit de economische crisis heeft getrokken. Maar wat heeft hij verder gedaan? Zijn hoofd in het zand gestopt voor terroristische dreigingen, de zorg kapot bezuinigd en gelogen. Gewoon simpelweg gelogen. De ‘geen cent meer naar de Grieken’ kreeg al snel een Haagse ‘pleur op’ door lachend 17 miljard over te maken naar het afvoerputje van de Europese Unie. De 1.000 euro, die elke werkende Nederlander zou krijgen, die is bij mij nog steeds niet gestort. Twee voorbeelden. En dan laat ik het aan de laars lappen van de uitslag van het referendum van het Oekraïne-verdrag maar eventjes buiten beschouwing. Als je je beloftes niet nakomt, ben je een leugenaar en ik zal nooit en te nimmer stemmen op een leugenaar die praat over vluchtelingen alsof het een zakelijk voorstel betreft.
De PVV. Geert Wilders. Wilders is iemand die de problemen benoemt, daar waar andere politieke partijen de afgelopen jaren het hoofd in het zand of op een andere plek waar de zon niet schijnt hebben gestoken, weg hebben gekeken en de problemen niet hebben gezien. Op Wilders ga ik niet stemmen. Want naast dat ik het populistisch gelul vind wat hij balkt, komt Wilders zijn partij niet met de juiste oplossingen. De grenzen dicht gooien is een te moeilijke oplossing in de huidige tijd.

Ik ga overigens niet alle partijen bespreken. Het CDA heb ik nog nooit op gestemd en dat gaat dit jaar ook niet gebeuren, want van Buma krijg ik bultjes rond mijn neus. Van Jesse Klaver krijg ik vlekken in mijn nek. Een begenadigd spreker, maar de verkeerde partijen. Stemmen op Groen Links is een stem voor een hoger belastingtarief voor de auto. Stemmen op Groen Links zijn nog hogere milieutoeslagen. Als Klaver de minister-president wordt, neem ik een enkeltje Mexico.
Jan Roos vind ik een blaaskaak, die zich verschuilt. Hij zegt een ‘rol’ te hebben gespeeld in zijn tijd bij Pownews en baalt van de interviews die hij destijds heeft gedaan.

Kuzu en Sylvana met hun politieke partijtjes, ja. Het lijkt dat dat voor zichzelf spreekt. Kuzu is een gevaarlijke gek met een partijprogramma dat vol zit met Nederlandhaat. En Sylvana. Ja, die vrouw heeft aandacht nodig en dat is het enige talent wat zij bezit.

Mijn stem gaat naar het Forum voor Democratie. Het Leicester City van de Nederlandse politiek. Het was er ineens en het timmert tussen de gevestigde elite in de Nederlandse politiek behoorlijk aan de weg. Het is alleen te hopen dat het Forum voor Democratie wél stand houdt in de Nederlandse politiek. Alhoewel een plek in de kwartfinale van de Champions League natuurlijk totaal niet verkeerd is.
Rechts inderdaad, maar de vaste lezers van deze blog zullen zich daarover niet verbazen. Partijleiders Thierry Baudet en Theo Hiddema hebben een team van specialisten om zich heen verzamelt die Nederland weer Nederland moet laten worden en een tegengeluid laten horen aan de huidige politieke elite die er een teringzooi van hebben gemaakt. Zoals Hiddema bij Tan aan tafel al zei: "Mensen zijn het zat en die uiten hun onvrede in het stemlokaal. Dat zag je ook bij Trump."
Het duo Baudet en Hiddema doen mij denken aan wijlen Pim Fortuyn, die net als Baudet soms tegen het randje aan zat met zijn opvattingen, maar die wel zei waar het op stond. En dat zei Fortuyn op een dergelijke manier, dat de intelligentie er van af droop. Het Forum voor Democratie is nog niet op hetzelfde niveau als dat Pim Fortuyn was, maar de partij is op één puntje wel slimmer dan de vermoorde Rotterdammer. Want Fortuyn had zich omringt met mensen die niet van zijn intelligentieniveau waren en stond dus alleen. En dat maakte hem een makkelijk doelwit. Door het vormen van een team met specialisten hebben Baudet en Hiddema een vangnet gecreëerd voordat één van de twee wordt geliquideerd door een ‘gek, die alleen gehandeld heeft en van bomen knuffelen houdt.’ Daar trap ik niet nog een keer in, in die gedachtegang.
Baudet en Hiddema hebben niet de aandacht gekregen in de landelijke media als de andere partijen, maar via Harry Mens en social media is er veel bekend geworden over het talent van Baudet en de spreekvaardigheid van Hiddema.
Qua inhoud vind ik één van de belangrijkste punten dat het Forum voor Democratie  de Wet Bescherming Nederlandse Waarden introduceert. Met de steeds afbrokkelende Nederlandse gebruiken is het van belang om wettelijk in te kaderen waar wij in Nederland voor staan. Deze wet gaat uit van een aantal punten, waaronder het stopzetten van geldstromen uit de terreurhoek van de wereld voor scholen en andere instellingen. Daarnaast worden scholen onderwezen met de Nederlandse geschiedenis en volgens de Nederlandse wet. De vrijheid van het geloof is wettelijk vastgelegd in de Grondwet, maar in de WBNW staat de Nederlandse wet boven elke geloofsregel.
Dat er een dergelijk team met deze wet bezig is geweest, toont aan dat het intelligente mensen zijn die bezig zijn met een beter Nederland. En dat is waar het allemaal om draait.

Bijltjesdag vandaag. Jouw kans om te stemmen. Verpest je kans niet. Stop niet je hoofd in het zand.

En nee, ik ga je niet opleggen dat je ook op het Forum voor Democratie moet stemmen. Het stemmen op de partij naar jouw voorkeur is een recht wat we in Nederland nog steeds hebben. Ik zou willen zeggen 'Denk alsjeblieft goed na voordat je naar de stembus wandelt' maar dan krijg je weer dat woordje 'Denk...'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten