maandag 13 februari 2017

"Wil je mijn commercieel gedrocht zijn?"

Romantisch dinertje.
CD’tje van Michael Bublé.
Cadeau’tje.
Glaasje wijn.
Nog een cadeau’tje.
Hartje.

Valentijnsdag staat voor de deur. Een dag van de liefde die veranderd is nog een commercieel gedrocht, waar ze bij Pasen ook steeds meer een handje van krijgen. Elke dag is het wel een speciale dag, maar op 14 februari wordt er dagelijks een extra’tje voor de liefde gedaan. De mannen mogen aan de bak. Tegenwoordig kom je er niet meer af met een simpel stukkie chocola of een kaartje. Het moet exclusiever. Juwelen, lingerie en bossen rozen van niet geringe prijskaartjes. Dat willen de vrouwen zien. En dan maar hopen als man dat het dermate goedgekeurd wordt dat je ’s avonds ook aan de bak mag. Het is een feit dat vrij weinig mensen mijn adres hebben, maar ook al was dat zo: de postbode krijgt het niet druk om de kaarten door de brievenbus te douwen.
Op 14 februari schijn je dus iets extra’s voor je lief te doen. ‘An extra effort’ zoals de Amerikanen zeggen. Net zoals je op Dierendag je hond of kat een extra bakkie voer zet of bij de dierenwinkel een iets duurder botje of speeltje regelt.

Vraagje. Je geeft normaal gesproken toch elke dag liefde aan je liefde? En met je huisdieren gaat het toch ook zo dat je die elke dag een goeie bak eten geeft? Anders ben je in mijn ogen een waardeloos baasje/vrouwtje van het huisdier en ben je een misschien nog waardelozere liefde voor jouw liefde.

Want liefde lijkt mij te zitten in de dagelijkse kleine dingetjes. Lief voor elkaar zijn, van elkaar houden, dat doe je elke dag. Lijkt mij. Ik kan me niet voorstellen dat er een dag is dat je niet van je geliefde houdt.  Als je bij elkaar bent een kus, een knuffel of iets niet fysieks als een slechte grap waar ze wel om moet lachen. Dan schijnt het trouwens echte liefde te zijn, als ze om je meest slechte grappen kan lachen.
Als je elkaar niet ziet, zijn jullie in jullie hoofd toch bij elkaar. Een berichtje. Een foto’tje. Een simpele emoticon. Eventjes laten weten dat je van je liefde houdt.
Als je elkaar dan weer ziet, dat je dan iets voor haar hebt meegenomen. Inderdaad, met chocola scoor je punten. Maar met iets simpels ook. Bonuspunten zijn er voor datgene wat je liefde al heel lang, heel graag wilt hebben en jij komt er op een dag mee aan op het moment dat je liefde een kutdag heeft en jij de dag weer helemaal maakt en je liefde je knuffelt. Op dat moment voel je jezelf als ‘The King of the World.’


En mocht ik er nou hartstikke ver naast zitten… U hebt net een blog gelezen van een dertigjarig iemand, waarvan de keren dat ie écht verliefd is geweest, op de vingers van één hand te tellen zijn. Prettige Valentijn iedereen.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten