maandag 18 januari 2021

Een dagje ME op het Museumplein

 Ik heb gisteren gewerkt op het Museumplein. Ik was onder andere belast met het afzetten van de hoek ‘Van Baerlestraat - Paulus Potterstraat’, het insluiten van ongeveer 100 personen in de Vossiusstraat en het afvoeren van arrestanten in de stadsbussen naar het cellencomplex. Dit jaar zit ik tien jaar bij de ME en ik heb in die tien jaar al aardig wat mensen zien en horen demonstreren.

Bij de ME ontwikkel je kennelijk wat schizofrenie. Ik ben de afgelopen jaren aangezien voor een racist, een fascist, een moordenaar, een kinderverkrachter, een doorgesnoven voetbalhooligan en een hoer van justitie. Daar kwamen gisteren nog NSB-er, nazi, slaaf van de corona-dictatuur onder leiding van Rutte en verrader van de vrijheden van het Nederlandse volk bij. Daarnaast moest mijn familie vast en zeker trots op me zijn, dat ik als soldaat van de Globalisten weerloze burgers in elkaar loop te meppen.

Of het mij wat doet dat mensen dit tegen mij zeggen? Laten we het erop houden dat ik les 1 van de ‘sociale vaardigheden op de politieschool’ van alweer 15 jaar geleden goed heb onthouden: “De mensen schelden tegen het uniform, niet tegen jou persoonlijk”. Dat klinkt behoorlijk zweverig, maar ik moet zeggen dat het een les is geweest die ik mij mijn gehele politie-carrière met mij mee draag. Houdt het fris tussen de oren.

Na het zien van de beelden, het bekijken van Dumpert, kranten en ‘Het briefje van Jan’, bleek dat er helemaal geen demonstratie was op het Museumplein, maar sprake was van onschuldige mensen die met elkaar een kopje koffie gingen drinken. Nu ben ik heel benieuwd waar de koffie op het Museumplein te krijgen is, want volgens mij is alle horeca dicht, dus ook die rondom het Museumplein.

Het blijkt dat de politie het volledig bij het verkeerde eind heeft gehad en 150 mensen totaal onnodig heeft gearresteerd. Deze mensen deden echt waar geen vlieg kwaad.

Diezelfde mensen denken dat Willem Engel de premier van Nederland gaat worden. Mensen die denken dat Nederland een BV is die in Engeland is opgestart. Mensen die denken dat Rutte kleine kindjes neukt en hun bloed drinkt. Mensen die denken dat Nederland een deelprovincie is van Duitsland en derhalve niet bestuurd wordt.

Dit soort creatieve geesten hebben mij gisteren één ding geleerd; ik stem op 17 maart 2021 op de partij die zich het meest hard maakt voor investeringen in de GGZ. Want als corona voorbij is, dan krijgen die mensen het druk.

Is het verboden te demonstreren? Nee, dat zeker niet.

Is het verboden om kritisch te zijn op de politiek gezien het corona-beleid? Nee, dat zeker niet.

Is het verboden om klaar te zijn met alle corona-maatregelen? Nee, dat zeker niet.

Maar is het daarom toegestaan om gewapend met een ploertendoder naar het Museumplein te gaan om vervolgens die ploertendoder te gebruiken tegen politiepaarden?

Maar is het daarom toegestaan om stenen uit de grond te trekken en deze naar de politie te gooien, met daarbij de kans dat iemand serieus gewond geraakt?

Ik heb vroeger een seizoenkaart gehad van Ajax. Ik ging mee naar uitwedstrijden en was dermate fanatiek dat ik ontroostbaar was als er thuis tegen NAC werd verloren (dat gebeurde in die tijd nogal eens). Grimmige tijden meegemaakt, dat zeker. Maar ik wist wel dat als de ME op linie voor je stond, uitgerust met wapenstok, helm en schild, dat je dan weg moest wezen. Ik heb dan ook nooit klappen gehad. Ik heb dan ook nooit op social media en op Twitter kunnen janken dat de politie zo vreselijk hard tekeer is gegaan na een wedstrijd van Ajax.

Kijk, mijn zondag had ik ook graag anders gezien. Ik had graag met een vette bak spare-ribs op schoot naar Ajax – Feyenoord gaan liggen kijken. Achteraf blijkt dat ik niet veel heb gemist, maar het gaat om het idee. De Klassieker is een wedstrijd die je wilt zien. En aangezien ik de bloedeloze 0-0 van het Ajax van Frank de Boer in 2015 heb overleefd, zou de 2021-editie niet veel slechter kunnen zijn geweest dan die wedstrijd.

 Nog even terug naar de stadsbus, daar waar ik goed kon volgen hoe drie mannen met elkaar in gesprek waren. Alle drie eind 40, misschien wel over de 50. De heren waren met elkaar in gesprek over Nederland, over Rutte en over hoe het land het zat was. De één had van mensen bij de politiebond gehoord dat de agenten helemaal klaar waren met het handhaven van de corona-regels. De andere had weer iets van de landadvocaat gehoord, de uitspraak over het vaccin die het DNA zou veranderen en dat er een chip in je lijf kwam. Weer een andere zei dat de harde kernen van Ajax, ADO Den Haag en Feyenoord zich aan het organiseren waren om samen tegen de overheid te gaan vechten.

Het is dat ik een mondkapje op had, want anders hadden ze gezien dat ik ze stijf in hun gezicht uit had gelachen. Ik denk dat er namelijk nog eerder een homo-echtpaar hand in hand door Teheran kan wandelen, dan dat de supporters van Ajax, ADO en Feyenoord een samenwerkingsverband aangaan.

Na het horen van zoveel klets werd ik tamelijk melig. Als je staat te wachten in zo’n bus dan heb je ook als ME-er wel eens een praatje met die gasten. Ik had eerder al laten vallen dat ik mezelf gewoon ga laten vaccineren als ik aan de beurt ben en dat ik medelijden heb met diegene die mij mag monitoren op het moment dat ik een chip in mijn lijf krijg. Ik vertelde daarbij dat ik een dermate saai leven heb, dat diegene die mij zouden moeten monitoren een nóg saaier leven zouden hebben. Het leukste moest nog komen.

Eén van de drie vroeg wat er ging gebeuren op het cellencomplex. Ik kon het niet laten om er een grapje van te maken en te antwoorden dat ze allemaal op het cellencomplex gevaccineerd zouden worden tegen corona en dat ze daarna weer naar huis mochten. Ik had mijn zondag inderdaad anders in willen vullen gisteren, maar de blik van die gasten op mijn grapje maakte alles goed.

Blijf voor jezelf nadenken lieve mensen. Loop niet zomaar achter iemand aan. Geloof niet elke podcast of YouTube video. Je verandert dan vanzelf in een arts van bijna 80 die zegt dat artsen 20.000 euro per patiënt krijgen en alles faken.

40 opmerkingen:

  1. Kees, dank je wel dat je er stond zondag. Voor ons.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kees. Naast een geweldige politie-agent ben je een fantastische schrijver. Jouw vertelsel kan een bron zijn voor Jochem Meijer. Dank voor jouw verhaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank je wel, dat jullie er weer stonden!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Helaas een geweldig blog. Laten we hopen dat er nog zelf denkende mensen genoeg zijn om dit negatieve tij te keren.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een mooi geschreven stuk weer. Je bent een geweldige schrijver.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. "Ik stem op 17 maart 2021 op de partij die zich het meest hard maakt voor investeringen in de GGZ." Goed punt.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Complimenten Kees, heerlijk zoveel nuchterheid tussen zoveel halvegaren......
    We zijn trots op je!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. En waren ze blij met hun vaccinatie?
    Hahaha hilarisch!
    Maar sterkte hoor met zulke mensen, jullie lopen er wel extra risico door om besmet te worden.
    1 schrale troost,ggz geschikt is niet besmettelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een nietszeggend stuk eigenlijk. Hier worden enkel een paar complot aanhangers geframed, alsof iedereen op het museumplein dat gedachtengoed deelt. Natuurlijk ben ik tegen geweld vanuit demonstranten en vind ik het te belachenlijk voor woorden dat iemand een ploertendoder meeneemt om een onschuldig dier mee te verwonden, maar over buitensporig geweld van de politie en jullie prachtige Romeo's word hier natuurlijk niet gesproken. GGZ is voor veel meer nodig dan alleen ene klein groepje mensen wat te ver doorgaat in complottheorieën, heel veel mensen gaan nu psychisch kapot aan de maatregelen. Zowel ondernemers als mensen die thuiszitten zonder werk, kinderen die geen sociaal leven meer hebben, en slachtoffers van huiselijk geweld en sexueel misbruik dat ontzettend is gestegen, en nogsteeds aan het stijgen is

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je mist zijn punt VOLLEDIG!!!

      Verwijderen
    2. @kiara.... over nietszeggend stuk gesproken. Jij kunt er zelf ook wel wat van. Begrijpend lezen is niet je sterkste punt ?

      Verwijderen
    3. Die waren er voor corona ook. En buitenspelen voor de kinderen is goed. Gamen is wat de oudere jeugd doet en deed dus dat is bullshit. Scholen horen kinderen in het oog te houden vwb voortgang, gezondheid en situatie thuis. Komen zelfs langs en anders de leerplichtambtenaar al dan niet vergezeld van de politie. Dus lul niet zo ontiegelijk dom

      Verwijderen
  10. Als vrouw van een politie-agent heb ik genoten van je blog. Respect voor jullie allemaal en blijf gezond.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Walgelijk stuk. Mensen zijn helemaal klaar met overheid die ze zegt dat ze wel of niet naar buiten mogen. JIj geeft jezelf op om die overheid te beschermen, en nog erger....een grote meute aan te vallen met paarden, wapenstokken en waterkanonnen. En dan janken dat iemand iets terug durft te doen, want je bent alleen slaafs gedrag gewent. Die tijden zijn voorbij, maak je borst maar nat. Dit was het begin.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lekker he, anoniem je gal spuien...

      Verwijderen
    2. Net zo walgelijk als anoniem reageren en ervan overtuigd zijn dat je voor alle mensen spreekt.

      Verwijderen
    3. Dat handjevol idioten, waar ik jou ook onder schaar, zijn echt knettergek en als makke gehersenspoelde schapen achter Engel aan het sjokken.

      Verwijderen
    4. Zielepoot praat a.u.b. alleen voor jezelf (pffff... Mr. Unknown) en laat de rest van Nederland er buiten.
      Unknown ben je zeker ja 99,9 % van de Nederlander kotst jullie dombo's uit... opsluiten al die wappiegekken in het wappiegekkenhuis en de volgende keer nog veeeeel harder slaan daarna oppakken opsluiten en ze laten opdraaien voor al de gemaakte kosten wand daar zit de Nederlandse belastingbetaler echt niet op te wachten opdraaien voor de kosten van een handje vol randdebielen die de weg compleet is kwijtgeraakt "echt te triest voor woorden"

      Verwijderen
  12. Mooi beschreven, Kees. En fijn dat jullie klaar staan voor de dreigende dappere types zoals Unknown hier boven.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Prachtig beschreven en weet dat er 16 miljoen mensen lekker maar Ajax keken of een andere nuttige bezigheid deden en niet naar het museumplein gingen. Die kleine groep... ik wordt er moe van. En vrolijk hoe jij en je collegas er voor zorgden dat het weer rustig in de stad werd.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Kees, gelezen met een glimlach. Bedankt !

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Als je naar 10/15 vriendelijke verzoeken om het plein te verlaten domweg niet reageert en lekker sensatiezoekend gedrag blijf vertonen en uitdagend blijft staan "tja" dan moet je niet gaan mouwen dat je hardhandig wordt aangepakt...
    Wie niet horen wil moet maar voelen en volgens 99% van de Nederlanders moet er de volgen de keer nog veel harder geslagen worden de Nederlander wordt zo langzamerhand doodmoe van dat handjevol gespuis onder lijding (ja lijden met een lange ij) Willem Bengel en "tja" als je dan denkt de dans te ontspringen onder lijding van een dansleraar ja dan spoor je echt niet.... wie is hier nou Wappie...

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wie "Willem Bengel" volgt als een "Engel" zal helaas de dans niet ontspringen en als jullie dan aangeslagen zijn kunnen jullie nog altijd naar jullie beruchte homeopathische arts gaan die ook tot deze corinawappie's groep behoort en hij zal graag verklaren dat er helemaal geen Politie en ME aanwezig was die bewuste dag en dat jullie daar die bewuste dag alleen maar gezellig ☕ aan het drinken waren 🙈🙉🙊

    Wie is er nou Wappie........

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Geweldig geschreven. Veel herkenning.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Het is corona tijd blijf binnen je hoeft niet naar buiten een houd 1.5meter. Afstand

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Want leven bestaat uit alleen ademhalen? Er zullen er genoeg zijn die het prima vinden om geïsoleerd te leven. Mag. Anderen vinden hun leven meer waard als ze contact kunnen hebben met anderen. Dat mag ook. Vraag maar aan Femke. En of iemand naar buiten 'hoeft', daar gaat in een vrij land alleen de betreffende persoon over. Als straks de overheid gaat bepalen dat alle huizen ontsmet moeten worden (de meeste besmetting vinden immers binnen plaats), en je wordt gedwongen 3 weken op straat in een tent door te brengen, dan doe je dat ook zonder morren, want 'je hoeft niet naar binnen'?

      Verwijderen
  19. Beste Kees, vanuit je functie heb je de morele verplichting (immers waakzaam en dienstbaar) om de signalen vanuit de maatschappij op te pikken van waar dit alles om gaat en waar het uiteindelijk naar toe gaat. Of vind je het normaal dat mensen worden gedemonstreerd? Oorlogen beginnen altijd door mensen in kampen te verdelen. Dan nog even terugkomend op dr demonstratie op het museumplein. Er is bewust vanuit de overheid chaos gecreëerd door de AE tussen de mensen te plaatsen en om te laten jutten. Hier zijn ook bewijzen van. Jullie zijn bezig met het terroriseren van de bevolking. Tijd om zelf onderzoek te gaan doen. Succes.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat deel begrijp ik ook niet goed. Hoe moet ik de beelden van de Romeo's interpreteren? Wat is hun taak? Ik zie ze uit een busje springen, de menigte inrennen, en vervolgens, al dan niet gespeeld, iemand oppakken (mede-Romeo?), het busje weer inrennen, en op een volgende locatie hetzelfde doen. Waar is dat voor?

      Verwijderen
  20. Waarom was de ME aanwezig? Als die er niet was bijgekomen waren de mensen om 16 uur weer naar huis gegaan. Nu leek het op machtsvertoon van de overheid. De live-beelden van voor de komst van de ME toonden keuvelende mensen, waarvan veel ouderen en mensen met kinderen. Niet echt de 'ouderwetse' rellers. Of was het voor de ME een soort oefening, of bezigheidstherapie omdat er geen voetbalsupporters meer zijn die jullie gewoonlijk bezighielden? Wat doen jullie eigenlijk als er niks te doen is? Is ME-er een beroep, of word je zonodig ingezet , net als de vrijwillige brandweer?

    BeantwoordenVerwijderen